På Blokka

Fra Get in til 2017.

16. Januar slapp nostalgien løs over et lydhørt publikum når Acres Wild inntok Verkstedet, med god hjelp av Samuel Askjer på support ble dette en finfin start på nyåret. Ikke lenge etter ble gutta plukket opp av Spotify med en av låtene vi fikk høre denne kvelden; Line of Sight! For øyeblikket blir de igjen plukket opp i nye lister og vi er stolte av å være en liten del på veien!

ACRESWILDACRESWILD2ACRESWILD4
26. Februar, Geoff Berner drysser murpuss over et taktfastig publikum. Stappa sjappe, og en konsert på nesten 2 timer gjør denne kvelden vanskelig å glemme.

IMG_0989 IMG_0987

3-5. Mars: By:larm så seg tilslutt nødt til å konsumere det årlige, og populære Verk:Larm som sitt eget, og satte Verkstedet opp som venue igjen etter et par år på loffen. En produskjon over flere dager som det står enormt stor respekt av, og som ga oss utrolig vakre øyeblikk med glimt av artistliv og kvalitet.

Disse spilte.
Torsdag: Unnveig Aas / NANO / Whales and this Lake / First Hate / Dolores Haze
Fredag: Frances Wave / Julia Adams/ RABBII / Johanan
Lørdag: Bright / Hermigervill / Magnus Bechmann / Kriget / Svenske Västerbron måtte avlyse, men Sonny Alven tok over spotten uten problem, og leverte.

Bechmann under By:larm 2016:

BYLARM_BECHMANN

 

 

 

 

 

 

1. april. Kappekoff. Elektronkiaduoen Kappekoff har lenge liggi på undergrundsraderen til Oslo. Denne kvelden fikk vi æren av å ha singelslippet for All Day Long” som i skrivende stund har 1,1 millioner avspillinger. Verkstedet fikk vist seg fram fra sin beste side som klubbvenue og hørte et par “Her gikk folk glipp av noe!” i løpet av kvelden.

9. August: Ludvig Moon / Sauropod / Frances Wave / Simen Midtlid og Skôg fyrer av startskuddet for Øyafestivalen denne kvelden som klubbøya, en aldri så liten warm-up før selve festivalområdet åpner dagen etter.
Det ble mastodon-leveranser av en herlig bukett artister vi kommer til, og har allerede hørt mye om, fremover.

unspecified unspecified unspecified unspecified unspecified unspecified unspecified unspecified

23. september: Inge Bremnes representerte våte Nord og Norge effektivt med finfin akustisk konsert. Det blir større gigs på Inge Bremnes nå i 2017, men en perfekt måte å gjøre seg klar til dette er på intime Verkstedet. Utsolgt i døra og med tidlig konsertstart kunne publikum virkelig nyte musikken som Inge presenterte.

INGEBREMNES

 

 

 

 


7. Oktober: Besøk fra utlandet denne fredagen med Holy Pinto (UK) / Wild Fauna / Ben Leiper. Det er en glede for oss å kunne åpne dørene for gode initiativer som drar inn utenlandske talenter til Norge. Her hadde gutta i How is Annie Records invitert Holy Pinto til Norge og fikk sette opp konserten hos oss.

 Leiper2Fauna2Fauna

4. November. Fasit, med fantastisk drahjelp fra Himmelhøyt og ForgetAboutIt, skapte ett høydepunkt av det minneverdige slaget. Sjelden har Verkstedet fått passet ettertrykkelig stemplet av hardcore fra ypperste klasse. deilig.

5. november. Rubato rundet året som musikkmagasin denne sommeren, og valgte å feire det med ett supert program på Verkstedet.
Emil the duke rappet på Norsk, Surfalot varmet oss med akustiske versjoner mens DJ Leks dro det hele i havn med guilty Funk ut i nattens små timer.

 RUBATO2RUBATO5RUBATO3RUBATO6RUBATORUBATO8RUBATO7

Tusen takk for ett godt år!

– Alle oss på sjappa i Hausmannsgt.

Mads Veslelia 14.11.15

Verkstedet fikk virkelig kjørt seg med Mr. Mads Veslelia. Utsolgt flere uker i forveien lå det i kortene at dette skulle bli en festkveld med fake leg og sprittusj på innerlomma. Hvorvidt det faktisk var mange fake legs er sannelig ikke lett å vite, men sprittusjene møtte ikke opp for kvelden, heldigvis!
Baksiden med hiphop er nemlig at mandagene etter gjerne går med på maling. Lista ble for øvrig lagt da ett stykk hiphopper spydde ned skoene sine, og gulvet vårt, 10 minutter etter åpning (og ble riktig nok vist ut av lokalet). Undertegnede var kjapp på avtrekker, og moppen.
Konserten a? KICKASS. Mads har hele crowden i sin hule hånd. Hele kvelden. Bouncing herfra til Hønefoss. Denne karer kommer vi til å høre mye om i tiden som kommer! I følge word on the street.
Foto: Thomas Barlund

Koke Plate : Simen Mitlid / Benedikt and Friends / Austin Basham 30.10.15

Koke Plate arrangerer for tredje gang labelaften hos oss. Som alltid er dette hyggelige affærer, med topp musikere og tilsvarende gjester. I kveld er intent unntak når samme 11 (?) musikere fordeler seg over 3 forskjellige prosjekter, med store fare for (gjeng)gjentakelse. De hadde preprodda i timene før get-in og klart å få hele 3 naboklager, noe som er ganske imponerende tatt musikken i betraktning.

Besøk fra statene fikk vi også når Austin Basham spiller et sett etter Benedikt and Friends. Kvelden avslutter med den evige sjarmerende Simen Mitlid som trøkker vesenet sitt inn i mikrofonen, og inn i smilehullene våre. Kan ikke komme seg fort nok av scenen etter siste låt og river med seg både øl og Austin på vei ned. Takk for en hyggelig kveld, igjen, folkens.
Alle foto: Thomas Barlund, for Verkstedet.

Party At The Pharmacy 23.10.15

23 April i år høstet gjengen i Party At The Pharmacy 2 av 6 stjerner i gaffa for deres selvtitulerte EP – slipp. Usedvanlig strengt tenker jeg, og er nødt til å sjekke ut hva the anti-fuzz iz about. Ja, kanskje ikke så originalt, rett i det, men, herre – trøkker jo temmelig godt likevel! Tydelige referanser til Alex Turner & Co, uten at det er noe negativt i det. Ser jammen ikke så verst ut på bilder heller så dette glir jo rett inn både på verkstedetbar.no og blant hovedstadens hunnkjønn. Alltid utfordrende med mindre artister utenbysfra, men denne fredagen hadde nevnte hunnkjønn møtt opp og er i stand til å matche energien til kvartetten på scenen (som opptil flere ganger er nede på gulvet med oss andre-FETT). Kjernegjeng dette, måtte de alltid komme tilbake.
Alle foto : Thomas Barlund for Verkstedet.

Dwaal / Forever Light / Signal /// 16.10.15

Kriminell Kunst 25.09.15

Det var en sann glede å endelig få besøk av Kriminell Kunst hos oss. Makan til kjernefolk i gruppe og publikum skal du lete lenge etter! Ihvertfall i gruppe. (Littegrann maling av toalettene måtte til påfølgende mandag grunnet en uheldig stakker som hadde klart å miste tusjen sin på vegg og gulv. Jaja, sånt skjer vel når mange capser er samlet på ett sted?) Vi pushet oss nærmere utsolgt og lydmann Liam vet å få en Kriminell Kunst-gig til å låte! Herregud så det trøkka! Såpass at modne damene i baren tok seg til ørene og beveget seg mot ytterdøra. Takk for denne gang, håper vi ses igjen veldig snart.
-Øystein

Alle foto: Thomas Barlund

KLUBBDAGEN 11.08.15/ SAMURAI TANGO / POKAL / WOODLAND / SHORT SKIRTS / WARP RIDERS

Etter litt mas i vinter fra vår side ble vi endelig invitert som offisiell venue under klubbdagen. Jeg vil hevde at line-upen på Verkstedet denne kvelden var, om ikke den beste, så beste. En ren rockepakke med noen av Norges kuleste, men samtidig upretensiøse rockeband. Short Skirts er en personlig favoritt og dette var vel 4 gang de spiller hos oss. Takk for festen, ses neste år.

Emile The Duke / 28.08.15